Genealogie.

Familie Lembrechts

Ik heb ook interesse voor gegevens van de familie Lembrechts in het Antwerpse. Dit met het oog op het aanvullen van mijn stamboom. Mijn grootmoeder, Maria Vissers is vrij jong weduwe geworden en is daarna, nog voor mijn geboorte, hertrouwd. Dit had als gevolg dat het contact met de familie Lembrechts zo goed als verloren is gegaan. Ik ben er, door toedoen van een achternicht Hilda Lembrechts, achter gekomen dat haar grootvader en mijn overgrootvader broers waren. Zij waren de zonen van Joannes Baptista Lembrechts, destijds champetter (veldwachter) in Borsbeek. Zijn vader was Adrianus Lembrechts en zijn moeder heette Maria Braes. Van hen heb ik nog geen gegevens. Ten tijde van het huwelijk van hun zoon Joannes Baptista in 1865 woonden zij in Berlaar.

Ik weet nu dat mijn overgrootvader, Lembrechts Franciscus (het 3e van de 14 kinderen van Joannes Baptista Lembrechts, geboren in Lier op 31 oktober 1867), en mijn overgrootmoeder, Theresia Josephina Van Mechelen van Borsbeek afkomstig waren. Ik zou dus graag achter de geboortedatum (van Theresia Van Mechelen) en hun huwelijks- en overlijdensdata komen.

Parenteel van Adrianus Lembrechts, de oudste gekende voorvader.

Parenteel van Carolus Vincke (zonder accent op de 'e'), de oudste gekende voorvader langs moeders kant (Vincké).
Voor meer info betreffende de familie Vincké verwijs ik u door naar Marc Vincké , de zoon van mijn moeder 's broer. Hij deed intens opzoekingswerk naar zijn 'roots'.

Mijn stamboom on-line (Geneanet) is te hier te bekijken.

Het echtpaar Lembrechts - Guldentops.

Joannes Baptista Lembrechts, geboren op op 28/05/1834 in Koningshooikt en overleden op 17/12/1897 in Borsbeek.
Theresia Josephina Guldentops, geboren op 21/08/1844 in Nijlen en overleden op 20/06/1907 in Borsbeek.

Zij trouwden op 19/08/1869 in Bevel en kregen 14 kinderen.

Hun trouwboekje, na 14 kinderen in zeer slechte staat!!
De familiefoto

Met dank aan Hilda Lembrechts, kleindochter van de jongste zoon Eduardus Augustinus van Joannes Baptista, voor het trouwboekje en de familiefoto. De grootvader van Hilda is het kleine ventje op de foto.

Mijn overgrootouders, Franciscus Lembrechts en Theresia Josephina Van Mechelen, staan waarschijnlijk ook op deze foto, maar ik weet niet wie zij zijn. Ik 'vermoed' het paar uiterst rechts. Daar mijn overgrootvader het 3e kind was moet hij één van de oudere broers zijn. Vandaar mijn vermoeden.